Begeleiding

Lukt het die ene leerling maar niet zich op zijn taak te richten? Weet je even niet meer welke aanpassingen je kunt doen voor het chronisch zieke meisje in je klas? Of twijfel je bij welke aanpak die autistische jongen nou echt gebaat is? Bij deze en andere vragen op het gebied van onderwijsondersteuning kan de AED uitkomst bieden.

Begeleiding op verschillende niveaus

De AED heeft ruime ervaring met onderwijsbegeleiding binnen vrijwel alle schooltypen, van primair onderwijs tot middelbaar beroepsonderwijs. En zelfs voordat kinderen naar school gaan, kan de AED al een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. De begeleiding van de AED kan vele vormen hebben: deze richt zich bijvoorbeeld op de leerling zelf, op het vergroten van de vaardigheden van de leerkracht of op het meedenken over de ondersteuningsstructuur op schoolniveau. In alle gevallen is er sprake van ondersteuning op maat. 

Materialen

De AED maakt gebruik van verschillende begeleidingsvormen waarvoor materialen zijn ontwikkeld die de aanpak ondersteunen. Deze materialen zijn bij de AED verkrijgbaar.

Scholing

Bij de AED staat het delen van expertise hoog in het vaandel. Voor wie zich graag wil bekwamen in specifieke onderdelen van de onderwijsbegeleiding heeft de AED dan ook een uitgebreid scholingsaanbod.

Heb je als leerkracht/docent behoefte aan een oplossingsgerichte coach?

Neem dan contact op met een van onze professionals