opleidingen

De AED biedt naast kortdurende scholing ook uitgebreide trainingen, opleidingen en implementatietrajecten aan. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod.

Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
​In een PBS-begeleidingstraject wordt de school begeleid in het implementeren van een schoolbrede aanpak van gedrag om een veilig en positief klimaat te creëren dat het leren bevordert. Wetenschappelijke onderzoeken hebben de positieve effecten van PBS bevestigd.

Taakspel
​Een training en begeleidingstraject voor leerkrachten om op een positieve manier het taakgericht (werk)gedrag bij de leerlingen te stimuleren. Taakspel geeft je handvatten om onrustig en storend gedrag van kinderen af te leren, waarbij zijzelf een belangrijke rol spelen.

Opleiding 'Expert peuters met een ontwikkelingsvoorsprong'
In de opleiding 'Expert peuters met een ontwikkelingsvoorsprong' leer je als pedagogisch medewerker hoe je een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen. Ook leer je hoe je de peuter op de groep kunt begeleiden. In gesprek gaan met ouders en gesprekken voeren met het kind komen ook aan bod. De opleiding duurt een jaar en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2 uur. Tussen de bijeenkomsten door ga je aan de slag met praktische opdrachten.

Opleiding Beeldcoaching (gecertifiteerde opleiding)
In de gecertificeerde opleiding 'Beeldcoaching' leer je hoe je in allerlei onderwijssituaties zelfstandig kunt coachen met behulp van videobeelden. Het doel van beeldcoaching is de vakbekwaamheid van de leerkracht/docent te vergroten en te vernieuwen op basis van reflectie en feedback op het eigen handelen. De opleiding duurt anderhalf tot twee jaar (een dagdeel per maand). De opleiding levert 500 punten voor het leraarregister op. Benieuwd naar deze praktische en effectieve opleiding?

Neem contact op met Barbara van Altena voor meer informatie over de opleiding en de inschrijving.